Υλικά
- 500 γρ. αρνί
- 500 γρ. βίδες
- 2 ώριμες ντομάτες
- ½ πράσινη πιπεριά
- ½ πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καρότο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- τυρί gouda
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- γαρύφαλλο
- κανέλλα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Μόλις πάρει μία βράση, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε εκ νέου στην κουζίνα.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεστάνει.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και 1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Στο ενδιάμεσο σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες προσέχοντας να είναι al dente και τις στραγγίζουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαρικά , τυρί τριμμένο, την υπόλοιπη σάλτσα και το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου