Αρνάκι στο φούρνο με βίδες

Υλικά 
  • 500 γρ. αρνί
  • 500 γρ. βίδες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • τυρί gouda
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • γαρύφαλλο
  • κανέλλα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  2. Μόλις πάρει μία βράση, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  3. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα.
  4. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα  και την τοποθετούμε εκ νέου στην κουζίνα.
  5. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεστάνει.
  6. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
  8. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  9. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και 1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  11. Στο ενδιάμεσο σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες προσέχοντας να είναι al dente και τις στραγγίζουμε.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  13. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
  14. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαρικά , τυρί τριμμένο, την υπόλοιπη σάλτσα και το κρέας.
  15. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget