Τηγανιτό ρύζι με αυγό, αρακά, καλαμπόκι, ζαμπόν


Υλικά
  • 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο (όχι παραβρασμένο), κρύο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κ.γ. ξερό τζίντζερ τριμμένο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού αρακάς βρασμένος (μόλις να έχει μαλακώσει)
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο (ή από κονσέρβα)
  • 4 αβγά
  • 6 φέτες βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο)
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το ρύζι μαζί με τον αρακά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να γίνει σπυρωτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  2. Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε τα αυγά σε ομελέτα και ανακατεύουμε συνέχεια προκειμένου η ομελέτα να φτιαχτεί σε πολύ μικρά κομμάτια. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
  4. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 1-2 λεπτά
  5. Ρίχνουμε το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό
  6. Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε για ακόμα 3-4 λεπτά
  7. Προσθέτουμε τη σόγια σος, τη worcestershire sauce, το αλάτι, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε καλά
  8. Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη ομελέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget