Υλικά
- 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο (όχι παραβρασμένο), κρύο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κ.γ. ξερό τζίντζερ τριμμένο)
- 1/2 φλ. τσαγιού αρακάς βρασμένος (μόλις να έχει μαλακώσει)
- 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο (ή από κονσέρβα)
- 4 αβγά
- 6 φέτες βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο)
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. worcestershire sauce
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι μαζί με τον αρακά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να γίνει σπυρωτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε τα αυγά σε ομελέτα και ανακατεύουμε συνέχεια προκειμένου η ομελέτα να φτιαχτεί σε πολύ μικρά κομμάτια. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 1-2 λεπτά
- Ρίχνουμε το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό
- Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε για ακόμα 3-4 λεπτά
- Προσθέτουμε τη σόγια σος, τη worcestershire sauce, το αλάτι, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε καλά
- Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη ομελέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου