Υλικά
(Για 4 άτομα)
Για τη σαλάτα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. φρέσκο, τρυφερό σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ)
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 150 γρ. αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
- 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
- χυμός από ½ λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
- Σαλάτα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι), αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρω τα υλικά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
- Τέλος, ρίχνω τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύω για να απλωθεί παντού (ή κουνάω έντονα το σκεύος) και αποσύρω από τη φωτιά.
- Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου