Υλικά
- πατάτες (1 - 1 1/2 κιλό)
- ξερά κρεμμύδια (3 μέτρια)
- θυμάρι
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο
- βούτυρο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα 5 λεπτά
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά
- Τις στύβουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά για να φύγει η υγρασία
- Τα τοποθετούμε και αυτά στο ψυγείο μαζί με τις πατάτες
- Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε τις τριμμένες πατάτες και τα κρεμμύδια από το ψυγείο, τα αναμιγνύουμε , ρίχνουμε θυμάρι, αλάτι, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο
- Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα μας και με ένα πιρούνι απλώνουμε απαλά προκειμένου να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Αφήνουμε για τουλάχιστον 10 - 15 λεπτά να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου που είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο από το τηγάνι, αναποδογυρίζουμε το μίγμα μας που μοιάζει πλέον με χοντρή κρέπα
- Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προκειμένου να ψηθεί η «κρέπα πατάτας» και από την άλλη πλευρά και να ροδίσει
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την άλλη μισή ποσότητα μίγματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου