Rosti πατάτας με κρεμμύδια και θυμάρι


Υλικά
  • πατάτες (1 - 1 1/2 κιλό)
  •  ξερά κρεμμύδια (3 μέτρια)
  • θυμάρι
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους  για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  2. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα 5 λεπτά
  3. Τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά
  4. Τις στύβουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα
  5. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά για να φύγει η υγρασία
  6. Τα τοποθετούμε και αυτά στο ψυγείο μαζί με τις πατάτες
  7. Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε τις τριμμένες πατάτες και τα κρεμμύδια από το ψυγείο, τα αναμιγνύουμε , ρίχνουμε θυμάρι, αλάτι, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε
  8. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο
  9. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα μας και με ένα πιρούνι απλώνουμε απαλά προκειμένου να καλύψει όλη την επιφάνεια
  10. Αφήνουμε για τουλάχιστον 10 - 15 λεπτά να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά
  11. Με τη βοήθεια ενός πιάτου που είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο από το τηγάνι, αναποδογυρίζουμε το μίγμα μας που μοιάζει πλέον με χοντρή κρέπα
  12. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προκειμένου να ψηθεί η «κρέπα πατάτας» και από την άλλη πλευρά και να ροδίσει
  13. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την άλλη μισή ποσότητα μίγματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget