Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 4 μεγάλα στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, κομμένα στη μέση και κατόπιν στα τέσσερα
- 2 φλυτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- μια πρέζα κύμινο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Σε ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Αλατίζουμε ελαφρώς τα στήθη κοτόπουλου και τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι σε ένα λαδωμένο γυάλινο πυρέξ.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι, το δυόσμο, το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρεμώδη και ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του γιαουρτιού.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω στο κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να στερεοποιηθεί το γιαούρτι και να γίνει το κοτόπουλο τρυφερό, για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό.
Η συνταγή είναι της Diane Kochilas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου