Κέικ με πετιμέζι


Υλικά
  • 200 γρ. μαργαρίνη light
  • 10 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 2 φλιτζάνια πετιμέζι
  • 1 σφηνάκι λικέρ εσπεριδοειδών
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 2 κ.σ. baking powder

Εκτέλεση
  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  2. Βάλε σε κατσαρολάκι 1 ποτήρι νερό να βράσει μαζί με τα γαρίφαλα και το ξύλο κανέλας. Σούρωσε και άφησε να κρυώσει
  3. Ανακάτεψε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι
  4. Σε μπολ ανακάτεψε τη μαργαρίνη με το περιμέζι και πρόσθεσε σιγά, σιγά το αρωματισμένο νερό, το λικέρ και το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα. Χτύπησε τα υλικά καλά με το μίξερ ή με σύρμα.
  5. Τρίψε τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη και ανάμειξε με το αλεύρι και το baking powder. Ρίξε σταδιακά μέσα στα υγρά υλικά ώσπου να πάρεις ένα αραιό μείγμα αντίστοιχο με αυτό του κλασικού κέικ.
  6. Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ/ Πασπάλισε με το σουσάμι, αφού το ανακατέψεις με τη ζάχαρη και ανακίνησε να πάει παντού. 
  7. Πρόσθεσε τώρα το μείγμα στη φόρμα και βάλε στο φούρνο για 50' λεπτά. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει ελαφρά πριν ξεφορμάρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget