Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κούπα αρακά
- 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές σούπας άνιθο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και μία κούπα νερό
- Βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι
- Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι
- Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε να πάει παντού και βγάζουμε από τη φωτιά
Tip: εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε
τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ αν θέλουμε να αποφύγουμε το αυγολέμονο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου