Μπακαλιάρος αλά πολίτα


Υλικά
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα αρακά
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές σούπας άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και μία κούπα νερό
  3. Βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι
  4. Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι
  5. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι προσθέτοντας λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε να πάει παντού και βγάζουμε από τη φωτιά

Tip: εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ αν θέλουμε να αποφύγουμε το αυγολέμονο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget