Υλικά
- 200ml ελαιόλαδο
- 90ml κονιάκ
- 200γρ. ζάχαρη
- 200γρ. πετιμέζι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 610γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου