Υλικά
(για
12 μάφινς)
- 2 αυγά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και καλά στυμμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 50 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
- Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάω για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σταματάω το μίξερ και προσθέτω, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, και τα τυριά. Αλατοπιπερώ και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα.
- Γεμίζω χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου