Μάφιν με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Υλικά 

  • 200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 160γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 130ml γάλα
  • 100γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρώς τις υποδοχές για μάφιν σε ένα ταψί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
  4. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  5. Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε τα μάφιν για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget