Υλικά
- 200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο
- 3 αβγά
- 160γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100ml ελαιόλαδο
- 130ml γάλα
- 100γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
- ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρώς τις υποδοχές για μάφιν σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.
- Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε τα μάφιν για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου