Μακαρόνια της τεμπέλας


Υλικά
  • 350 γρ μακαρόνια σπιράλ
  • 300 γρ ζαμπόν σε κυβάκια κομμένο
  • 800 ml ζωμό από κρέας φτιαγμένο με το ζελέ της κνορ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ σ κορν Φλάουερ ή νισεστέ
  • 1 κ σ ντομάτα πελτέ
  • 100 γρ αρακά κατεψυγμένο ή από κονσέρβα
  • Μανιτάρια κονσέρβα αν θέλουμε
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ γλ πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι, πιπέρι ,μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φύλλο Δάφνη
  • 150 γρ τυρί τριμμένο Peccorino η κάποιο άλλο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια άβραστα σε ένα πυρέξ. Επάνω βάζουμε το ζαμπόν και τον αρακά αν θέλουμε βάζουμε και μανιτάρια κονσέρβας
Βάζουμε τον ζωμό με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, δάφνη, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, την πάπρικα , αλάτι και τον πελτέ να βράζει για 10 λεπτά 
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε το κορν Φλάουερ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει
Περνάμε την σάλτσα από το τρυπητό και την ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια.5. Η σάλτσα πρέπει να σκεπάζει λίγο τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget