- 1/2 κιλό αρακά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
- 2 μαραθόριζα
- αλάτι-πιπέρι,λάδι
Γιαουρτολέμονο:
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ. γιαούρτι
- αλάτι- πιπέρι,πάπρικα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα,σοτάρουμε για λίγα λεπτά
- Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά
- Κόβουμε και προσθέτουμε το μάραθο και το σπανάκι και ανακατεύουμε
Για το γιαουρτολέμονο:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε
- Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε όλο το μείγμα των κρόκων στον αρακά, ανακινούμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου