Αρακάς γιαουρτολέμονο


Υλικά
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • 2 μαραθόριζα
  • αλάτι-πιπέρι,λάδι

Γιαουρτολέμονο:
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι- πιπέρι,πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα,σοτάρουμε για λίγα λεπτά
  3. Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά
  4. Κόβουμε και προσθέτουμε το μάραθο και το σπανάκι και ανακατεύουμε

Για το γιαουρτολέμονο:
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε
  2. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε όλο το μείγμα των κρόκων στον αρακά, ανακινούμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget