Υλικά
- ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
- 1-2 κ.σ. ούζο
- 1 κ.σ. κανέλλα
- 1 κ.σ. γαρύφαλλα τριμμένα
- 3 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.κ. σόδα
- 2½ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το ούζο, την κανέλλα, και το γαρύφαλλο και εναλλάξ την πορτοκαλάδα με το αλεύρι, αφού έχουμε διαλύσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε τα καρύδια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ μεγέθους 22 εκ. και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου