Κέικ λαδιού με ούζο

Υλικά 
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
  • 1-2 κ.σ. ούζο
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλα τριμμένα
  • 3 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.κ. σόδα
  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε το ούζο, την κανέλλα, και το γαρύφαλλο και εναλλάξ την πορτοκαλάδα με το αλεύρι, αφού έχουμε διαλύσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε τα καρύδια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ μεγέθους 22 εκ. και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget