Υλικά
Για το
χωριάτικο φύλλο
- 300γρ. αλεύρι σκληρό ή σταρένιο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 3/4-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό τυρί φρέσκο (φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο ή μίγμα), χοντροτριμμένο
- 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 φλιτζανιού λάδι
- 1 φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνετε αλάτι, το λάδι και το ξίδι.
- Προσθέτετε το νερό τμηματικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο, στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
- Το φύλλο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό.
- Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο, απλώνετε από πάνω τη γέμιση, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα.
Tips
-Επειδή το τυρί είναι φρέσκο δεν πρέπει να είναι πολύ τριμμένο γιατί λιώνει.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αλλά θα πρέπει να στρώσετε 4-5 από τα φύλλα της συσκευασίας στη βάση, αλείφοντας τα με λάδι ενδιάμεσα.
-Επειδή το τυρί είναι φρέσκο δεν πρέπει να είναι πολύ τριμμένο γιατί λιώνει.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αλλά θα πρέπει να στρώσετε 4-5 από τα φύλλα της συσκευασίας στη βάση, αλείφοντας τα με λάδι ενδιάμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου