Υλικά
(για 4 μερίδες)- 500 γρ. κοχύλια
- 3 φλ. κατεψυγμένο αρακά
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας ξερό βασιλικό
- 250 γρ. μανούρι
- 2 λεμόνια
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ αποξηραμένο εστραγκόν
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα κοχύλια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τον αρακά. Βράζουμε μαζί για λίγα λεπτά. Τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά αλλά όχι λαπάς.
- Κόβουμε το μανούρι σε κυβάκια. Ξύνουμε τα 2 λεμόνια και κρατάμε το ξύσμα στην άκρη. Στη συνέχεια τα στύβουμε. Θέλουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυμό τους.
- Στραγγίζουμε τα κοχύλια και τον αρακά και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το τυρί, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν. Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου