Υλικά
(για 6-8 μερίδες)
(για 6-8 μερίδες)
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο, όσο χρειάζεται
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1 κουνουπίδι, 1 κιλό περίπου, καθαρισμένο και κομμένο σε ανθάκια 3 εκ.
- 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 3 εκ.
- 1 ½ φλ. κομμένες ντομάτες με το ζουμί τους
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αναμειγνύουμε μέσα το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, απλώνοντας το μείγμα ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα λαχανικά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το κουνουπίδι και οι πατάτες να είναι τρυφερές. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου