Κουνουπίδι και πατάτες στο φούρνο με ντομάτα και κρεμμύδια

Υλικά 

(για 6-8 μερίδες)
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο, όσο χρειάζεται
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κουνουπίδι, 1 κιλό περίπου, καθαρισμένο και κομμένο σε ανθάκια 3 εκ.
  • 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 3 εκ.
  • 1 ½ φλ. κομμένες ντομάτες με το ζουμί τους
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αναμειγνύουμε μέσα το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, απλώνοντας το μείγμα ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα λαχανικά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το κουνουπίδι και οι πατάτες να είναι τρυφερές. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget