Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 500γρ. ρύζι καρολίνα
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 ζωμό κοτόπουλου σε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών.
- Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό.
- Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι.
- Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
- Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα.
- Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Tip: Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε.Κρατήστε τα πράσινα
μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου