Tηγανίτες με γιαούρτι

Υλικά 
  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. φρέσκο γάλα, ελαφρύ
  • 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι.
  3. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος με το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Βάζουμε λίγο βούτυρο -περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού- σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Χρησιμοποιώντας την κουτάλα του φαγητού, παίρνουμε ποσότητες από το χυλό και τις αδειάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τις τηγανίτες για 2-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
  6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μαζί με φράουλες και (γιατί όχι;) nutella.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget