Υλικά
- 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμ. φρέσκο γάλα, ελαφρύ
- 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές φυτικό λάδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι.
- Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μίγματος με το αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο -περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού- σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Χρησιμοποιώντας την κουτάλα του φαγητού, παίρνουμε ποσότητες από το χυλό και τις αδειάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τις τηγανίτες για 2-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες μαζί με φράουλες και (γιατί όχι;) nutella.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου