Υλικά
(για
4 άτομα)
- 4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 75 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σκόνη κάρι, μέτριο ή απαλό
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο (ή ½ κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
- 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή αλεσμένοι στο μύλο μπαχαρικών
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού αγελαδινό γιαούρτι
- ελάχιστη καυτερή πάπρικα, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το κάρι, το τζίντζερ (φρέσκο ή ξερό), το κόλιανδρο, το σκόρδο και τις ντομάτες.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις μελιτζάνες και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τις βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Στο λάδι που έχει απομείνει στην κατσαρόλα ρίχνω τα κρεμμύδια και το κύμινο. Σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το κύμινο να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτω το μείγμα του κάρι, ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σκορπίσουν όλα τα αρώματα.
- Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά ώστε να ενωθεί καλά με το μίγμα της κατσαρόλας.
- Ρίχνω τις μελιτζάνες, την καυτερή πάπρικα και λίγο αλάτι, ανακατεύω, δυναμώνω λίγο τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύω για περίπου 10 λεπτά και ξεσκεπάζω το σκεύος. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρω και σερβίρω το φαγητό αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με απλό πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου