Υλικά
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
- 2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
- 100 γραμ φέτα κομμένη σε καρέ
- 10 λιαστές ντομάτες
- 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτ του καφέ πλιγούρι
- 1 φλιτ τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
- 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
- 1 φλιτ του καφέ ελαιόλαδο και
- 1 φλιτ του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πάρτε το μπλιγούρι και βάλτε το σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
- Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε τους καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.
- Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύτε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και την λιαστή ντομάτα.
- Σουρώστε το μπλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλιστό πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος τις ελιές, ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύτε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή "Μπουκιά & Συγχώριο"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου