Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι ψιλό
- 4 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς το φλούδι τους
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
- Σε μια λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλιτζάνι νερό.
- Λαδώνετε τα χέρια σας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.
- Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνετε με τη ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
- Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά.
- Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
*Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ,
το ίδιο και η ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου