Σνίτσελ με ζεστή σαλάτα λαχανικών


Υλικά

Για τα σνίτσελ:
  • 4 χοιρινά φιλέτα για σνίτσελ
  • 2 αυγά
  • τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα:
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • λίγο λεμόνι
  • αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς
  2. Σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και γλυκιά πάπρικα και τα χτυπάμε ελαφρώς ενώ σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά
  3. Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο για τηγάνισμα και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά
  4. Περνάμε το κάθε φιλέτο πρώτα από το πιάτο με το αυγό προσέχοντας να πάει παντού και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια από το πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά, επίσης γυρνώντας και από τις δύο πλευρές για να πάει παντού
  5. Βάζουμε το φιλέτο να τηγανιστεί για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά (στο ενδιάμεσο το γυρίζουμε για να μην καεί από τη μία πλευρά) και τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλέτα
  7. Για τη σαλάτα
  8. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια) και τα βάζουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά
  9. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και ανάλογα με τα γούστα προσθέτουμε όποιο υλικό θέλουμε
  10. Σερβίρουμε με τα σνίτσελ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget