Υλικά
- 4 κ.σ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
- 3 κ.σ. φέτα τριμμένη
- 20- 30 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. μπαλσαμικό ξίδι
- 1 μικρό τσαμπάκι ντοματίνια (για διακόσμηση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη βάση:
- 4 ντάκους κρίθινους, τριμμένους στο multi
- 2 κ.σ. καρύδι χοντροτριμμένο
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα.
- Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζκέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χωριστά πιατάκια, ανάλογα τι χρησιμοποιούμε.
- Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά, ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.
- Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν για 30 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μπαλσάμικο και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ, περιχύνουμε με τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.
- Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το τσιζ κέικ βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.
- Ακουμπάμε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές. Στολίζουμε το τσιζ κέικ και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου