Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 σφιχτοβρασμένα αυγά (αξιοποιούμε τα βαμμένα αυγά από το Πάσχα)
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό από μπούτι, κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο (κατά προτίμηση βιολογικό) τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε 5 φλιτζάνια νερό με 1 κουτ. γλυκού αλάτι, τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού.
- Μόλις πιει το νερό του και έχει μαλακώσει, σε περίπου 18-20 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα, που θα απορροφήσει τους υδρατμούς, μέχρι να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό, το κύμινο (αν βάλουμε), το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με τα αυγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου