Υλικά
Για την ζύμη:
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
- ½ φακελάκι ξερή μαγιά
- 300 ml νερό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- μεμβράνη τροφίμων SANITAS
για την γέμιση:
- 24 φέτες σαλάμι αέρος με επικάλυψη πιπέρι ΥΦΑΝΤΗΣ
- 500 γρ. τριμμένο έμμενταλ
- 3 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 αυγό
- 4 κουτ. σούπας σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
- αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- ρόκα και βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7 – 8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, βάλτε την σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Χωρίστε την ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 30Χ40 εκ.
- Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το σαλάμι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τριμμένο τυρί και τυλίξτε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για 25 – 30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια πριν τα σερβίρετε.
- Ετοιμάστε βινεγκρέτ με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύστε την ρόκα.
- Σερβίρετε τα στρόμπολι με την ρόκα και με σάλτσα ντομάτας με κρέμα βαλσαμικού.
H συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 01/03/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου