Stromboli

Υλικά 

Για την ζύμη:
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
  • ½ φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 ml νερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS

για την γέμιση:
  • 24 φέτες σαλάμι αέρος με επικάλυψη πιπέρι ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 500 γρ. τριμμένο έμμενταλ
  • 3 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 αυγό
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • ρόκα και βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7 – 8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, βάλτε την σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1  ώρα τουλάχιστον.
  3. Χωρίστε την ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 30Χ40 εκ.
  4. Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το σαλάμι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τριμμένο τυρί και τυλίξτε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
  5. Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για  25 – 30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια πριν τα σερβίρετε.
  6. Ετοιμάστε βινεγκρέτ με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύστε την ρόκα.
  7. Σερβίρετε τα στρόμπολι με την ρόκα και  με σάλτσα ντομάτας με κρέμα βαλσαμικού.

H συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" στις 01/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget