Κέικ με ινδική τριμμένη καρύδα και γάλα καρύδας

Υλικά 
 (για 8 – 10 άτομα)
  • 2 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 ¼ φλυτζ. ζάχαρη
  • ¾ φλυτζ. λάδι
  • 150 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 4 κ.σ γάλα καρύδας
  • 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη στο φουλ ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την τριμμένη καρύδα, το γάλα καρύδας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.
  7. Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ. Αν όταν την βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  8. Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget