Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 ασπράδια αυγού
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού κεφί ή ανθόγαλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι μακρόστενο
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το baking powder.
- Λιώσε τις μπανάνες καλά με ένα πιρούνι να γίνουν ένας πολτός.
- Πρόσθεσε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το ανθόγαλα και τη βανίλια και χτύπησε καλά
- Γύρισε το μείγμα της μπανάνας στα στέρεα υλικά σου, γυρίζοντας με σπάτουλα ή με το χέρι ώσπου να ανακατευτούν καλά.
- Βάλε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα ή ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του για να δεις αν είναι έτοιμο και βγάλε από το φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου