Banana bread (Jane Fonda)

Υλικά 
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού κεφί ή ανθόγαλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι μακρόστενο
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το baking powder.
  3. Λιώσε τις μπανάνες καλά με ένα πιρούνι να γίνουν ένας πολτός. 
  4. Πρόσθεσε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το ανθόγαλα και τη βανίλια και χτύπησε καλά
  5. Γύρισε το μείγμα της μπανάνας στα στέρεα υλικά σου, γυρίζοντας με σπάτουλα ή με το χέρι ώσπου να ανακατευτούν καλά.
  6. Βάλε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για περίπου μία ώρα ή ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του για να δεις αν είναι έτοιμο και βγάλε από το φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget