Υλικά
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου της στιγμής με γεύση βανίλια
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου της στιγμής με γεύση κακάο
- 1 πακέτο πτι μπερ ολικής άλεσης
- 700ml φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά και λίγο ακόμα για τα μπισκότα
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα λικέρ κουμ κουάτ)
Εκτέλεση
- Σε ένα μικτό μπολάκι βάζουμε λίγο γάλα και λίγο λικέρ. Μουλιάζουμε τα μπισκότα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα στρώνουμε σε μία φόρμα στον πάτο, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια
- Ετοιμάζουμε την κρέμα με γεύση κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σε 350 ml γάλα ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά)
- Ρίχνουμε την κρέμα κακάο πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτιάχνουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα κακάο
- Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο την κρέμα με γεύση βανίλια και τη ρίχνουμε πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων
- Βάζουμε τη φόρμα για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι το γλυκό να δέσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου