Υλικά
- ½ άσπρο λάχανο τριμμένο
- 2 -3 μέτρια καρότα τριμμένα
- μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 4-5 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Βαλσαμικό ξύδι λεμόνι – πορτοκάλι Παπαδημητρίου
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε
- Ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν και σοτάρουμε για 3 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (λάχανο, πιπεριές, καρότο) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνέχεια
- Ρίχνουμε το αλάτι και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Προς το τέλος ρίχνουμε το βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε προκειμένου να πάει παντού για 2-3 λεπτά
- Σερβίρουμε ζεστό
Tip:
αποτελεί συνοδευτικό τόσο για κρέας όσο και για ψάρι. Επιπλέον ανάλογα με το
αλλαντικό που προσθέσουμε (π.χ. μπέικον) μπορούμε να έχουμε και διαφορετικό
γευστικό αποτέλεσμα. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε στο σερβίρισμα και ψιλοκομμένο
μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου