Σαλάτα τορτελίνι με ρόκα και ψητές πιπεριές

Υλικά 

( για 4 μερίδες)
  • 2 πακέτα τορτελίνι με τυρί MISKO
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 6 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • αλουμινόχαρτο SPRING CREATIONS SANITAS
Εκτέλεση
  1. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
  2. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, με την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήστε τα στους 200ο C για 20 λεπτά.
  3. Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους, και σοτάρετε τες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αλατίστε τες μόλις μαγειρευτούν. Αφήστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές να κρυώσουν.
  5. Ετοιμάστε την σάλτσα ρόκας: Βάλτε στο πολυμίξερ την ρόκα και τον μαϊντανό το κουκουνάρι, τον πολτό σκόρδου, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πολτοποιείστε το μείγμα.
  6. Βράστε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  7. Στραγγίστε τα, ρίξτε αρκετό κρύο νερό και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τορτελίνι με την σάλτσα ρόκας, τις ψητές πιπεριές και τις ντομάτες, σερβίρετε και πασπαλίστε με φρέσκια ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget