Υλικά
( για 4 μερίδες)
- 2 πακέτα τορτελίνι με τυρί MISKO
- 500 γρ. ντοματίνια
- 6 χρωματιστές πιπεριές
- 1 ματσάκι ρόκα
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- αλουμινόχαρτο SPRING CREATIONS SANITAS
- Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
- Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, με την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήστε τα στους 200ο C για 20 λεπτά.
- Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους, και σοτάρετε τες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατίστε τες μόλις μαγειρευτούν. Αφήστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές να κρυώσουν.
- Ετοιμάστε την σάλτσα ρόκας: Βάλτε στο πολυμίξερ την ρόκα και τον μαϊντανό το κουκουνάρι, τον πολτό σκόρδου, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πολτοποιείστε το μείγμα.
- Βράστε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
- Στραγγίστε τα, ρίξτε αρκετό κρύο νερό και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τορτελίνι με την σάλτσα ρόκας, τις ψητές πιπεριές και τις ντομάτες, σερβίρετε και πασπαλίστε με φρέσκια ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου