Φιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούστα

Υλικά 
  • 4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα (ή δυόσμο) τριμμένη
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
  • 40 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • αλάτι, πιπέρι

για το σερβίρισμα: μπρόκολο στον ατμό 
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ
  2. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε
  3. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
  4.  «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά
  5. Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget