Υλικά
- 4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα (ή δυόσμο) τριμμένη
- ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
- 40 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα: μπρόκολο στον
ατμό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το γκριλ
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε
- Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
- «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά
- Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου