Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ
- 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή σε κύβους-μπουκιές.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει καλά, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει σχεδόν το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Δεν πρέπει να παραψηθούν για να μη λιώσουν.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τακτοποιούμε -προσεχτικά για να μη διαλυθούν- στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Tip: Συνοδεύουμε με
ρύζι μπασμάτι (ή άλλο της αρεσκείας μας) και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου