Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά πέννες
- 6 λιαστές ντομάτες
- 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης
- 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κουταλιά σόγια σος
- 1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
- αλάτι-πιπέρι
- Παρθένο Σησαμέλαιο (Αφοι Χαΐτογλου)
- Η εκτέλεση είναι απλή. Ενώ βράζεις τα ζυμαρικά, περνάς από το τηγάνι τις λιαστές ντομάτες με τις πιπεριές, το σησαμέλαιο και τη σόγια σος.
- Αν θες μπορείς να προσθέσεις και κρεμμύδι ή σκόρδο. Είναι προεραιτικά αλλά πηγαίνουν πολύ!
- Μετά από λίγο προσθέτεις τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύεις και βάζεις μέσα εκεί το ταχίνι και λίγο φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, έτσι ώστε η σάλτσα να γίνει ζουμερή.
- Κατεβάζεις από την φωτιά και ανακατεύεις μέσα εκεί τα ζυμαρικά αφού τα έχεις πρώτα στραγγίσει.
- Εναλλακτικά μπορείς να μην βάλεις το νερό και να ρίξεις τα ζυμαρικά ελαφρώς στραγγισμένα όπως κάνουμε στο βίντεο!
- Σε κάθε περίπτωση θες να έχεις μία ζουμερή αλλά και πλούσια σάλτσα που θα κάνει τα μακαρόνια πολύ πολύ νόστιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου