Υλικά
- για 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
- 950 γρ. αλεύρι απ (που φουσκώνει μόνο του)
- 200 γρ. ταχίνι
- 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
- 100 γρ. κονιάκ
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γρ. σόδα
- 10 γρ. κανέλα, σκόνη
- 5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.
- Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
- Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου