Υλικά
(Για τη ζύμη)
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το ταψί
- 15 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 240 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια περίπου 2 εκ.
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
- 10 γρ. σόδα μαγειρική
- λίγο αλάτι (3 γρ.)
- 125 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 20x20 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
- Κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Στο τέλος, ενσωματώνουμε τα καρύδια ανακατεύοντας το μείγμα με μια κουτάλα ή μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου