Γερμανική μακαρονοσαλάτα με τόνο


Υλικά 
  • 1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 ντοματούλα σφιχτή χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένη
  • Λίγο βρασμένο καλαμπόκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
  • 4 ντομάτες λιαστές ψιλοκοµµένες
  • 1/2 φλιτζ. ελιές ψιλοκοµµένες
  • 1 φλιτζ. μοτσαρέλα σε νερό ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό βρασμένο για γαρνίρισμα
  • Λίγο χαβιάρι ή μπρίκ (προαιρετικά)

Για την σάλτσα:
  • 1 γιαούρτι 250gr
  • 1 βάζο μαγιονέζα 250gr
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Λίγο νερό από τον τόνο

Εκτέλεση
  1. Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με την μαγιονέζα, στην συνέχεια ρίχνουμε την μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό από τον τόνο.
  2. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση.
  3. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει για δύο μέρες.
  4. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια και τις κρατάμε στην άκρη.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να μην παραβράσουν και να "κρατάνε" στο δόντι, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν καλά.
  6. Προσθέτουμε στα μακαρόνια τον τόνο, την τομάτα, το καλαμπόκι, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
  7. Συμπληρώνουμε τη μοτσαρέλα, κάπαρη, άνηθο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
  9. Προσθέτουμε την σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.
  10. Γαρνίρουμε με το βρασμένο αυγό σε φέτες και το χαβιάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget