Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια fusili (στριφτό)
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 ντοματούλα σφιχτή χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένη
- Λίγο βρασμένο καλαμπόκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 3 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
- 4 ντομάτες λιαστές ψιλοκοµµένες
- 1/2 φλιτζ. ελιές ψιλοκοµµένες
- 1 φλιτζ. μοτσαρέλα σε νερό ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό βρασμένο για γαρνίρισμα
- Λίγο χαβιάρι ή μπρίκ (προαιρετικά)
Για την σάλτσα:
- 1 γιαούρτι 250gr
- 1 βάζο μαγιονέζα 250gr
- 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Λίγο νερό από τον τόνο
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα: χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το γιαούρτι με την μαγιονέζα, στην συνέχεια ρίχνουμε την μουστάρδα και αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό από τον τόνο.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αντίστοιχα μουστάρδα ώστε να μας αρέσει στη γεύση.
- Την βάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να μείνει για δύο μέρες.
- Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια και τις κρατάμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να μην παραβράσουν και να "κρατάνε" στο δόντι, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό στο σουρωτήρι ώστε να κρυώσουν καλά.
- Προσθέτουμε στα μακαρόνια τον τόνο, την τομάτα, το καλαμπόκι, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
- Συμπληρώνουμε τη μοτσαρέλα, κάπαρη, άνηθο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο σκεπασμένα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ξεχωριστά στο κάθε πιάτο.
- Γαρνίρουμε με το βρασμένο αυγό σε φέτες και το χαβιάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου