Σοκολατένια κρέμα με Γιαούρτι και Στέβια

Υλικά 
  • 500 ml γάλα ελαφρύ
  • 4 κουταλιές Νισεστέ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
  • 3 κουταλιές Κρυσταλική Στέβια Isostevia
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 200 gr. γιαούρτι Total πλήρες
  • Λίγο αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
  • Λίγα τριμμένα φουντοόουκια για γαρνίρισμα

 Εκτέλεση
  1. Βάζεις  σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτεις το Νισεστέ.
  2. Ανακατεύεις να διαλυθεί πρωτού ζεσταθεί.
  3. Στη συνέχεια βάζεις τη στέβια, λίγο αλάτι και το κακάο.
  4. Θέλεις να ζεσταθεί χωρίς να βράσει, και για αυτό βάζεις την ένταση στο χαμηλό προς μέτριο.
  5. Ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει και να πήζει η κρέμα.
  6. Σε εκείνο το σημείο την βγάζεις από την φωτιά και ρίχνεις μέσα το γιαούρτι.
  7. Ανακατεύεις να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα και σερβίρεις σε μποάκια ή ποτήρια.
  8. Αφήνεις για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρεις με λίγα τριμμένα φουντούκια.

TIP αν θέλεις να κάνεις την Συνταγή ακόμα πιο ελαφρυά, βάλε Total 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget