Υλικά
(για 25 πιτάκια)
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
- 2 - 4 κουτ. σούπας ταχίνι
- 500 γρ. χαλβάς του μπακάλη (βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος), κομμένο σε 25 ίσα κομματάκια
- Σε μια λεκάνη βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί την κανέλα και το αλάτι
- Προσθέτω τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι
- Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη
- Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο ταχίνι και ζυμώνω, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη
- Τη χωρίζω σε περίπου 25 ίσα κομμάτια, που τα πλάθω σε μπαλάκια
- Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
- Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από ένα κομμάτι χαλβά και κλείνω το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα κάνω, ώστε να φτιάξω ένα πουγκί
- Βρέχω λίγο τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάζω εκεί τα πουγκάκια
- Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου