Υλικά
(για 4
άτομα)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 350 γρ. κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη.
- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μπλέντερ αλέθουμε τα κάστανα όσο να γίνουν κρέμα. Αναμειγνύουμε τα κάστανα με την κρέμα και τα χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις λιώσουν, βγάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το μέλι και τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Τη σάλτσα σοκολάτας την ετοιμάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε την πανακότα ώστε να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία για το σερβίρισμα. Καλό είναι η σάλτσα σοκολάτας να καταναλωθεί εντός ημέρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου