Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια με τυρί
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κ. γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βασιλικός
- 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3 ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου για 13 – 14 λεπτά)
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, τα πλένουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές
- Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο τον πολτό κρεμμυδιού, σκόρδου, καρότου μέχρι να βγάλουν τα περισσότερα νερά τους
- Ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και τον πελτέ
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό), το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα μας να πιει τα νερά της και να γίνει πηχτή
- Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου