Τορτελίνια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ.  βασιλικός
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου για 13 – 14 λεπτά)
  2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, τα πλένουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  3. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές
  4. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο τον πολτό κρεμμυδιού, σκόρδου, καρότου μέχρι να βγάλουν τα περισσότερα νερά τους
  5. Ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε
  6. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και τον πελτέ
  7. Ρίχνουμε τα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό), το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  8. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα μας να πιει τα νερά της και να γίνει πηχτή
  9. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget