Υλικά
Για 4 άτομα
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 φιλέτο κοτόπουλου (με το κόκαλο)
- 5 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2 κύβους λαχανικών
- 2 καρότα μεγάλα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- Σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια με νερό. Βράζουμε ξεχωριστά το κοτόπουλο μαζί με το κόκαλο.
- Βράζουμε σε 2 φλυτζάνια νερού, ένα φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι, μέχρι να πιεί το νερό του.
- Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τα καρότα.
- Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το ζωμό κοτόπουλου, το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο και λίγο ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα να μαγειρευτεί. Στο τέλος δένουμε με το βούτυρο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα βρασμένα ρεβίθια και το βρασμένο ρύζι μπασμάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο πιάτο το φιλέτο κοτόπουλο, το γιαούρτι και τη σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου