Υλικά
(για 8 κομμάτια)
(για 8 κομμάτια)
- 220 γραμμ. Μπισκότα digestive
- 80 γραμμ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
- τους κρόκους από 2 αυγά
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:
- Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
- Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει. Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου