Υλικά
Για 4 άτομα
Για 4 άτομα
- Μείγμα από φύλλα ρόκας, τρυφερές καρδιές μαρουλιού και κορυφούλες από σπανάκι για 4 μερίδες. Όλα τα σαλατικά καλά πλυμένα και στεγνωμένα με στεγνωτήρα σαλάτας.
- 150 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. κράνμπερι λιαστά
- 50 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φρέσκο ροδάκινο σε φετάκια ή κάποιο άλλο φρούτο εποχής
- 3 κουτ. σούπας λάδι μαϊντανού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια πιατέλα στρώνω τα σαλατικά. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω με τη σειρά που αναγράφονται τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάω με έναν αυγοδάρτη.
- Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω τη σαλάτα με το λάδι μαϊντανού και τη βινεγκρέτ και στολίζω με τα φρούτα.
- Μυστικό: για το λάδι μαϊντανού σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ 1 φλιτζάνι ζεματισμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα μαϊντανού με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Αλατοπιπερώνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου