Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο από κιλότο ή στρογγυλό, σε λεπτές φέτες
- 1 κεφάλι σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο + 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ξίδι λευκό
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου από την πράσινη φύτρα, τις κόβετε σε λεπτές φετούλες και τις ανακατεύετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και αλευρώνετε καλά και τις δύο πλευρές του.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε το αλευρωμένο κρέας σε δυνατή φωτιά, λίγες φέτες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν.
- Κατόπιν τοποθετείτε μια σειρά σε ρηχή κατσαρόλα έτσι ώστε να ακουμπάει η μία την άλλη -χωρίς να αφήνουν κενά- και τις πασπαλίζετε με το μισό μίγμα μαϊντανού-σκόρδου. Βάζετε από πάνω μια δεύτερη σειρά και τις πασπαλίζετε ξανά με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο.
- Ρίχνετε σουρωμένο το λάδι του τηγανιού (ή φρέσκο λάδι), το ξίδι και ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νεράκι ή ζωμό.Το φαγητό πρέπει να μείνει με χυλωμένη σαλτσούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου