- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 φλιτζ. καβουρδισμένα καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζ. νερό, συν 2 κ.σ.
- Χυμός από 1-2 λεμόνια, κατά βούληση
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ταχίνι και το σκόρδο στο μπολ του μούλτι. Αλέθουμε πατώντας το κουμπί με παύσεις, προσθέτοντας περίπου μισό από το νερό για να αραιώσουμε λίγο το ταχίνι. Προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αλεστούν πολύ καλά και να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Συνεχίζουμε να αλέθουμε, προσθέτοντας αρκετό νερό, μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει λεία, κρεμώδη και όχι πολύ σφιχτή υφή.
- Την σερβίρουμε πάνω σε βραστές πατάτες ή άλλα βραστά λαχανικά, όπως κουνουπίδι και παντζάρια, ή σαν αλοιφή συνοδευόμενη από καψαλισμένες πίτες ή παξιμάδια.
Η
σκορδαλιά με ταχίνι είναι μια ασυνήθιστη παραλλαγή της παραδοσιακής σκορδαλιάς
και προέρχεται από το Πήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου