Καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβύθια

Υλικά 

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 μικρές κόκκινες πιπερίτσες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
  • 2 χούφτες ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 410 γραμμ. βρασμένα ρεβύθια
  • 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 100 γραμμ. φέτα

Εκτέλεση
  1. Κόψε τα ντοματίνια σου στη μέση και ανακάτεψέ τα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σαλατιέρα.
  2. Περίχυσέ τα με το χυμό από το μισό λεμόνι και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  3. Αλατοπιπέρωσε.
  4. Ζέστανε τα ρεβύθια σε τηγάνι και ρίξε το 90% της ποσότητάς τους στο μπολ.
  5. Τα υπόλοιπα πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι και βάλ' τα και αυτά στη σαλατιέρα.
  6. Ανακάτεψε καλά.
  7. Άφησέ τα για λίγο να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Λίγο πριν σερβίρεις πασπάλισε με το δυόσμο, το βασιλικό και αν χρειάζεται αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε κι άλλο λεμόνι.
  9. Θρυμμάτισε τη φέτα και ρίξ' την από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget