Rosti φουρνιστό

Υλικά 


  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη, χωρίς τα υγρά του
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
  • στρογγυλή φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190οC.
  2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  3. Μόλις κρυώσουν τις σουρώνουμε, τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και ταυτόχρονα τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  5. Θερμαίνουμε ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας.
  6. Απλώνουμε το μείγμα κουνώντας τη φόρμα και προσθέτουμε λίγα κομματάκια βούτυρο από πάνω.
  7. Τοποθετούμε τη φόρμα πάνω στο ζεστό ταψί και ψήνουμε για περίπου 80 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει τραγανή και χρυσαφένια επιφάνεια.


http://www.infokids.gr/2013/02/rosti-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget