Υλικά
Εκτέλεση
http://www.infokids.gr/2013/02/rosti-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες ολόκληρες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη, χωρίς τα υγρά του
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι
- στρογγυλή φόρμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190οC.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
- Μόλις κρυώσουν τις σουρώνουμε, τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και ταυτόχρονα τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Θερμαίνουμε ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας.
- Απλώνουμε το μείγμα κουνώντας τη φόρμα και προσθέτουμε λίγα κομματάκια βούτυρο από πάνω.
- Τοποθετούμε τη φόρμα πάνω στο ζεστό ταψί και ψήνουμε για περίπου 80 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει τραγανή και χρυσαφένια επιφάνεια.
http://www.infokids.gr/2013/02/rosti-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου