Τραχανοπλαστός
- ½ κιλό καλαμποκάλευρο
- 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
- ½ κιλό φέτα τριμμένη
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο
γάλακτος ή γίδινο, λιωμένο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε τον τραχανά με ένα
ποτήρι νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Τον κατεβάζετε από τη φωτιά,
προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά.
- Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι
με το αλάτι και όσο χλιαρό νερό πάρει και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακιά
ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Αφήνετε τη ζύμη μισή ώρα να
ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους
180ºC.
- Σε ένα ταψί απλώνετε ομοιόμορφα
τη ζύμη με τα δάχτυλά σας σε μια λεπτή στρώση. Απλώνετε το μίγμα του τραχανά
από πάνω.
- Περιχύνετε με το βούτυρο και
ψήνετε την πίτα μέχρι να ροδίσει στον προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρετε την πίτα
ζεστή ή ακόμα και κρύα.
http://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου