Ψητό κοτόπουλο με ταχίνι και ξινόγαλο

Υλικά 

  • 130 γρ. ξινόγαλο
  • 70 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, φιλέτο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς
  2. Βάζουμε το ξινόγαλο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
  3. Μέσα στο μπολ βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε και αυτό
  4. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.  Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου προσέχοντας να μπει όλη η μαρινάδα πάνω στο κρέας
  5. Στάζουμε πάνω από το κρέας λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να πάρει ωραίο χρώμα
  6. Για έξτρα γεύση μπορούμε να βάλουμε ένα κύβο μυρωδικών στη μαρινάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget