Υλικά
- 130 γρ. ξινόγαλο
- 70 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, φιλέτο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς
- Βάζουμε το ξινόγαλο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
- Μέσα στο μπολ βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε και αυτό
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου προσέχοντας να μπει όλη η μαρινάδα πάνω στο κρέας
- Στάζουμε πάνω από το κρέας λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να πάρει ωραίο χρώμα
- Για έξτρα γεύση μπορούμε να βάλουμε ένα κύβο μυρωδικών στη μαρινάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου