Υλικά
- 700-800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 40 ml σησαμέλαιο (ή, αν δεν έχουμε, ελαιόλαδο)
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκ.
- Σε ένα μεγάλο γουόκ (ή σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα υλικά μέχρι το σκόρδο να ροδίσει πολύ απαλά.
- Τότε ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε το φαγητό με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με ρυζομακάρονα ή με ρύζι μπασμάτι, αρτυμένο με λίγη σόγια και λίγη πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου